Site Overlay

Albert van Abbehuis Tea House

When people come to drink tea, they want to enjoy it without being disturbed by the loud traffic from the street. Therefore, the tea house shelters away from the street. The floor, walls and the ceiling are made of cross-laminated timber, which is strong and environmentally friendly. A row of columns supports the roof. The columns are in one line with the side of the house, creating a strong coherence. The columns hide the window frames, making it seem that there is one large band of glass surrounding the space. In the area between the Van Abbehuis and the tea house, an elevated deck is built, improving traffic between the two buildings and strengthening the relation between them.

Student: Erik Westeneng
Tutors: Mark Hemel, Jan Schevers

Copyright © 2024 Digital Exhibition. All Rights Reserved. | Chique Pro by Catch Themes