Site Overlay

Making Space - The Design of A Structure

One of the main concepts when designing the tea house behind the Van Abbehuis was to have the tea in focus. This was achieved structurally, by having the beams that support the roof meet above the tea preparation space, and also having that area in the heart of the plan. Additionally, the building was made open with a glass façade that wraps around the indoor seating area, so the customers feel close to the greenery that surrounds the building. During the design process it was made sure that the tea house can be demounted in 7 years and that recyclable materials, such as timber, are used.

Student: Lilla Zempléni
Tutors: Ady Steketee, Christopher Ho

Copyright © 2024 Digital Exhibition. All Rights Reserved. | Chique Pro by Catch Themes