Site Overlay

The redesign process started with researching circular materials and demountable structures. Based on this, eco-friendly materials and reversible construction methods were integrated into the design. For instance, the original steel beams were replaced with LVL and the aluminum window frames were changed into wooden ones. The structure now consisted out of tenoned columns with easily removable mortised beams. The connection was reinforced with steel plates and bolds, to make the structure stiff and strong enough. The mortised beams were CNC-milled to make sure that the secondary ribs could be easily assembled and disassembled. The new structure and materials were carefully thought out, to make it a new, circular building.

Students: Rick Wassenaar, Hendrik Zeinstra, Qihui Zhao, Yuan Zhou
Lecturer: Jan Schevers

Copyright © 2024 Digital Exhibition. All Rights Reserved. | Chique Pro by Catch Themes