Site Overlay

Tea House Project

This project saw the development of a tea house in the backyard of the Van Abbehuis.
The shape was accomplished by sketching several different designs, resulting in three different slopes of the roof, giving an inviting and imposing appearance. The plan is the result of a thorough analysis of the different spaces, with the tea serving space being in the focal area. The exposition developed into a passage gallery, in order to move from one side to the other of the building. As the building is temporary, the best material is timber being very strong for connections in portal frame style.
The final result is simple in its shape but modern in its looks, imposing itself to the neighbourhood.

Student: Filippo Vogelezang
Tutors: Anouk Raaijkmakers, Olivia Guerra Santi

Copyright © 2024 Digital Exhibition. All Rights Reserved. | Chique Pro by Catch Themes