Site Overlay

Tea House van Abbe

The main idea of the Tea House Van Abbe is connected to two concepts: the nature and open/closed space. These concepts are working together. The right wing of the building uses timber and glass as main material. Through the glass windows and roof, customer is able to be constantly connected with the surrounding trees and green bushes, thus feeling as drinking their tea in the nature and not in the middle of Eindhoven. The left wing also uses timber, but as fa├žade cladding. The whole wing has almost no windows, which leaves the visitor undisturbed while walking through the exhibition. The whole structure is built out of timber, set 60 cm from the ground, thus appearing as lightweight and nature friendly.

Student: Matus Kianicka
Tutors: John Swagten, Nadia Jellouli-Guachati

Copyright © 2024 Digital Exhibition. All Rights Reserved. | Chique Pro by Catch Themes