Site Overlay

Teahouse Pavilion

The concept derives from the characteristics of the site, which is located next to a busy road. This causes a lot of noise, while a teahouse should allow people to relax and enjoy conversations. Therefore, the design focuses on creating a sound barrier and a peaceful patio surrounded by buildings and greenery. Consequently, a completely closed elevation faces the road and a glass facade opens towards the patio. The glass facade provides visual connection between the exterior and interior, allowing people to still enjoy the greenery from the inside. The structure is based on a series of timber columns and beams. The long, sloped ones increase the number of supporting elements, allowing them to be thinner and the building to appear less massive.

Student: Natalia Beata Filar
Tutors: Ady Steketee, Christopher Ho

Copyright © 2024 Digital Exhibition. All Rights Reserved. | Chique Pro by Catch Themes