Site Overlay

Van Abbe-Teahouse

The project was about designing a temporary teahouse in the garden of the Van Abbehuis. The accessible teahouse had to be able to seat up to 40 guests inside and outside on the small plot and have a small exposition space. I came up with the concept of a teahouse inspired by a greenhouse, a lightweight (temporary) structure typically found in gardens of historical buildings, that can open or close up to controls its environment. I wanted to make a flexible multifunctional space in order to fit the seating requirements. The teahouse has large folding doors and slinging skylights. That can open up to transform the indoor space into an outdoor terrace. Making the space optimal for any weather condition or event.

Student: Jara Hoos
Tutors: Femke Stout, Rik de Bondt

Copyright © 2024 Digital Exhibition. All Rights Reserved. | Chique Pro by Catch Themes