Site Overlay

Van Abbehuis Pavilion

When looking at the history of a teahouses, it can be traced back to the time of monks in ancient Japan. They held tea ceremonies in a secluded pavilion in the middle of a serene garden. The place where this tea house was to be built contains the same atmosphere. With this building an attempt has been made to give the user an experience of entering a serene garden. The user enters the building and encounters a closed form, almost mysterious, after which he enters a long corridor where he is drawn to another room. Here a new space unfolds, creating the feeling that the user has entered a new place. Bold architectural interventions strengthen this atmosphere of sequencing.

Student: Tom Dinnissen
Tutors: Mark Hemel, Jan Schevers

Copyright © 2024 Digital Exhibition. All Rights Reserved. | Chique Pro by Catch Themes